Magamról

Kemechey Edina - Taichi / Chi kung oktató 

Kemechey Edina

 1965-ben születtem.

2006-ban találkoztam először a taichival, egy gyógykezelés során. Már az első pár gyakorlat elvégzése után szervezetem pozitívan reagált, ezért határoztam el, hogy mélyebben megismerem ezt a keleti mozgásformát.

Annyira megszerettem a taichit, -ami mögött mély filozófiai gondolatok, szimbólumok húzódnak - hogy versenyezni is elkezdtem. Persze ezeken a versenyeken, már nem a másik legyőzése volt a cél, hanem önmagam mélyebb megismerése. A győzelem, csak plusz sikert adott, és fantasztikus érzés volt, hogy sosincs késő elkezdeni valami újat.

Mivel testnevelő tanári végzettségem van, szinte adta magát a lehetőség, hogy másoknak is tanítsam ezt a lágy mozgásformát.

2007-től napjainkig Yang és Chen stílusú taichit tanulok a magyarországi Shaolinoktól illetve Hahn mestertől. Rendszeresen edzem magam és mélyítem tudásom, hogy a lehető legpontosabban adjam át azoknak, akik jelentkeznek az óráimra. Két helyen oktatok: Budapesten és Veresegyházon.

Amit oktatok:

  • Yang 10 lépéses taichi
  • Yang 24 lépéses taichi
  • Yang 42 lépéses taichi
  • Chikung gyakorlatok: Öt állat chikung
  • Öt alaphelyzet
  • Nyolc Brokáttekercs

A taichi oktatásán kívül sokat és szívesen foglalkoztam különböző meditációs technikákkal is. Részt vettem Mantak Chia taoista mester egy hetes szemináriumán, ahol taoista meditációkat tanított, illetve nagyon sok dinamikus meditációt vezettem már. Nagyon szeretem az energiák megtapasztalását, tisztítását, a "finom energiák" minél mélyebb érzékelését, mert ezek megnyitják a lelket, megnyugtatják a meditációt végzőt, harmonizálják a testet.

Az a tapasztalatom, hogy a meditációk nagyon jól kiegészítik a taichi tanulását, a koncentrációs képesség fokozását.

Vallom, hogy mindegy hány éves az ember, hinni kell abban, hogy változni lehet és a változással egy boldogabb életet kezdeni.

A helyszínekről, időpontokról itt a weblapon tájékozódhatsz.

Örülök, ha ellátogatsz az óráimra.

 

 

 

Belépés